AnsweredAssumed Answered

Virtual service ending with Port binding error

Question asked by robin.gupta.11 on Aug 4, 2015
Latest reply on Jul 18, 2018 by VinayNataraja

Hi, have anyone came across a situation where you deploy the service and it works fine for some operations and for others it will get Ended throwing a Port Binding exception?

 

Error is like:

============================================================================

| Unable to listen for requests on address/port 46786.  It is either currently in use by another process or is not allowed by the operating system.

============================================================================

| Step:        HTTP/S Listen

----------------------------------------------------------------------------

| Message:     Address already in use

----------------------------------------------------------------------------

| Trapped Exception: Address already in use

| Trapped Message:   java.net.BindException: Address already in use

----------------------------------------------------------------------------

STACK TRACE

java.net.BindException: Address already in use

  at java.net.PlainSocketImpl.socketBind(Native Method)

  at java.net.AbstractPlainSocketImpl.bind(Unknown Source)

  at java.net.ServerSocket.bind(Unknown Source)

  at com.itko.lisa.vse.sio.OldIOPortServer.<init>(OldIOPortServer.java:107)

  at com.itko.lisa.vse.sio.DefaultPortServerFactory.createPortServer(DefaultPortServerFactory.java:48)

  at com.itko.lisa.vse.sio.PortServer.createPortServer(PortServer.java:79)

  at com.itko.lisa.vse.http.TextHTTPServer.<init>(TextHTTPServer.java:123)

  at com.itko.lisa.vse.http.TextHTTPServer.getServer(TextHTTPServer.java:89)

  at com.itko.lisa.vse.stateful.protocol.http.HttpListenStep.execute(HttpListenStep.java:441)

  at com.itko.lisa.test.TestNode.executeNode(TestNode.java:993)

  at com.itko.lisa.test.TestCase.execute(TestCase.java:1198)

  at com.itko.lisa.test.TestCase.execute(TestCase.java:1113)

  at com.itko.lisa.test.TestCase.executeNextNode(TestCase.java:1098)

  at com.itko.lisa.test.TestCase.executeTest(TestCase.java:1043)

  at com.itko.lisa.coordinator.Instance.run(Instance.java:199)

============================================================================

 

I checked the server for that particular port but it seems no other application was using that port, its just the LISA service which was using it.

 

Please let me know if someone have faced any similar kind of issue and if someone knows about the steps to rectify it.

Outcomes