AnsweredAssumed Answered

Library issue # Confilicting with jars available in Lisa lib

Question asked by TechieSankar on May 23, 2016
Latest reply on May 24, 2016 by TechieSankar

Hi All,

I have created a Custom Java test Step to read the outlook mail using Exchange web service (EWS) API - 2.0.  EWS API  requires httpcore-4.4.1.jar and httpclient-4.4.1.jar files as dependency jars. But these two jars are already bundled with LISA_HOME\lib\shared\ folder with versions 4.3.6.

I am getting below exceptions when I am triggering the step in ITR;

 

============================================================================

| Exception:

============================================================================

| Step:        Custom Test Step Execution Step

----------------------------------------------------------------------------

| Message:     Exception executing custom Java Step

----------------------------------------------------------------------------

| Trapped Exception: org.apache.http.conn.ssl.SSLConnectionSocketFactory.<init>(Ljavax/net/ssl/SSLContext;Ljavax/net/ssl/HostnameVerifier;)V

| Trapped Message:   java.lang.NoSuchMethodError: org.apache.http.conn.ssl.SSLConnectionSocketFactory.<init>(Ljavax/net/ssl/SSLContext;Ljavax/net/ssl/HostnameVerifier;)V

----------------------------------------------------------------------------

STACK TRACE

java.lang.NoSuchMethodError: org.apache.http.conn.ssl.SSLConnectionSocketFactory.<init>(Ljavax/net/ssl/SSLContext;Ljavax/net/ssl/HostnameVerifier;)V

    at microsoft.exchange.webservices.data.core.EwsSSLProtocolSocketFactory.<init>(EwsSSLProtocolSocketFactory.java:102)

    at microsoft.exchange.webservices.data.core.EwsSSLProtocolSocketFactory.build(EwsSSLProtocolSocketFactory.java:132)

    at microsoft.exchange.webservices.data.core.EwsSSLProtocolSocketFactory.build(EwsSSLProtocolSocketFactory.java:117)

    at microsoft.exchange.webservices.data.core.ExchangeServiceBase.createConnectionSocketFactoryRegistry(ExchangeServiceBase.java:244)

    at microsoft.exchange.webservices.data.core.ExchangeServiceBase.initializeHttpClient(ExchangeServiceBase.java:198)

    at microsoft.exchange.webservices.data.core.ExchangeServiceBase.<init>(ExchangeServiceBase.java:174)

    at microsoft.exchange.webservices.data.core.ExchangeService.<init>(ExchangeService.java:3718)

    at com.custom.steps.EmailReader.MailReader.readMail(MailReader.java:41)

    at com.custom.steps.EmailReader.MailReader.executeNodeLogic(MailReader.java:32)

    at com.itko.lisa.test.CustJavaNode.execute(CustJavaNode.java:185)

    at com.itko.lisa.test.TestNode.executeNode(TestNode.java:981)

    at com.itko.lisa.test.TestCase.execute(TestCase.java:1295)

    at com.itko.lisa.test.TestCase.execute(TestCase.java:1210)

    at com.itko.lisa.test.TestCase.executeNextNode(TestCase.java:1195)

    at com.itko.lisa.editor.WalkThruPanel.prepAndExecNode(WalkThruPanel.java:1057)

    at com.itko.lisa.editor.WalkThruPanel.access$900(WalkThruPanel.java:70)

    at com.itko.lisa.editor.WalkThruPanel$10.doCallback(WalkThruPanel.java:964)

    at com.itko.util.swing.panels.ProcessingDialog$2.run(ProcessingDialog.java:194)

    at java.lang.Thread.run(Unknown Source)

============================================================================

    at com.itko.lisa.test.CustJavaNode.execute(CustJavaNode.java:210)

    at com.itko.lisa.test.TestNode.executeNode(TestNode.java:981)

    at com.itko.lisa.test.TestCase.execute(TestCase.java:1295)

    at com.itko.lisa.test.TestCase.execute(TestCase.java:1210)

    at com.itko.lisa.test.TestCase.executeNextNode(TestCase.java:1195)

    at com.itko.lisa.editor.WalkThruPanel.prepAndExecNode(WalkThruPanel.java:1057)

    at com.itko.lisa.editor.WalkThruPanel.access$900(WalkThruPanel.java:70)

    at com.itko.lisa.editor.WalkThruPanel$10.doCallback(WalkThruPanel.java:964)

    at com.itko.util.swing.panels.ProcessingDialog$2.run(ProcessingDialog.java:194)

    at java.lang.Thread.run(Unknown Source)

 

I had tried including supported jar files in system environment variables with name as LISA_PRE_CLASSPATH. and well as in Hot Deploy folder...conflicting with jars here..

 

Could you please someone me help to resolve this library issue.

Screen shot attached for your understanding

 

Thanks in advance

Attachments

Outcomes